Makale Yazısını Akıcı Kılmanın Yolları

makale nasıl yazılır
Sözlü iletişimin önemi kadar yazılı aktarım da son derece önemlidir. Bu nedenle yazı dilini iletişim kanalı olarak seçtiğinizde, biraz daha dikkatli olmak gerekir. Makale yazarken de belirli kurallara dikkat etmek öncelik ister. 

Ele aldığınız konu ve durum yani yazıya dökmenize sebep olan her ne varsa, o makale içine aktarılmadan önce iyice tahlil etmeniz gerekir. Şimdi maddeler halinde iyi bir makalenin nasıl daha hızlı yazılabileceğini ele alalım.

Konu Hakkında Detaylı Bilgi

Bahsedeceğiz konu hakkında, net ve kesin bilgilere ulaşmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Genel bir durumu özele taşımak, konuyu daraltmak, bahsedeceğiniz kısımları iyi analiz etmek hızlı bir makale yazmanızı sağlayacak ve daha akıcı bir dille daha net ifade edilecektir.

Anlaşılır Bir Dil ve Görsel Destek

Ele alacağınız konunun daraltılmasını belli özelliklerle yapabilirsiniz. SEO kelimelerin seçimi, bahsedilen konunun ana fikrini belli eden cümlelerin vurgulanması gibi durumlar, hızını oldukça artıracak ve kullanacağınız resmi bir üslup ama bir o kadar samimi ifadeyle ele alınan yazı, makale yazı hızınızı teyit edecektir.

Aynı zamanda makale yazısının görsel resimlerle desteklenmesi de anlatımınızı kolaylaştıracak, özellikle dağınık ve genel hakkında yazılan bir makalenin örneklemesini yapmakta yararlı olacaktır. Böyle olunca, eklediğiniz görsellerle beraber satır aralarında farklı bir konuya değinmiş olacaksınız. Hem birden çok şeye değinecek, hem de yazının akışını hızlı kılmanıza katkı sağlayacaktır.


Okuyucu Gözünden Empati Yapmak

Kendinizden yola çıkın. Resmi ama bir o kadar da objektif bir duruş, yazı içinde sizi bilirkişi durumuna getirecektir. Böyle olunca makale yazısının hızı kullandığınız duygularla iç içe geçecektir. Herkes tarafından bilinen en insani duyguları, konununuz ne olursa olsun yazıya katabilirsiniz. Bu duygular, güven gibi başlıca temel hisler olabilir. Makale yazısının içinde, okuyucunun yazıya karşı güven duyması, kendisinin fikirlerine yakın bir aşamada duruşu ise yazarın makalesine empati ve insani duygularını katmasıyla mümkündür.

Yorumlar