Diyet Amacıyla Hazır Çorba Ürünü Nasıl Seçilir?

 

Diyet Amacıyla Hazır Çorba Ürünü Nasıl Seçilir? 
 
Kilo vermek, Obezitenin arttığı son yüzyılda önemli bir ihtiyaç haline geldi. Artık pek çok kişi diyetisyen yardımı alarak veya farklı diyet tekniklerini uygulayarak zayıflama çabası içerisine giriyor. Faydalı diyet yöntemlerinden biri de çorba ağırlıklı diyetlere başvurmaktır. Ancak bu diyet için hazır çorba ürünleri tercih edildiğinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Diyet amacıyla hazır çorba ürünü seçmek için aşağıdaki yolları takip etmenizde yarar vardır. 

Diyet çorba
 
1. Yiyecek Etiketlerini Mutlaka Okuyun 
 
Herhangi bir paketlenmiş veya konserve yiyecek alırken, önce yiyecek etiketini gözden gecirmek gerekir. Bu, ambalajın içerinde tam olarak ne olduğunu ve diyetinize uygun olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır. Seçtiğiniz çorba diyetinde almanız gereken kaloriye ve hedefinize uygun bir hazır çorba aldığınızdan emin olun. Katkı maddesi az olan çorba çeşitlerini seçmeye özen gösterin. 
 
2. Et Suyu Hazır Çorbaları Tercih Edin 
 
Markete gittiğiniz zaman çeşitli hazır çorbalar ile karşılaşırsınız. Ancak, diyetiniz için et suyu hazır çorbalar satın almaya dikkat edin. Çünkü, et suyunun kalori ve yağ oranı düşüktür. Kremalı çorbalardan uzak durmaya çalışın. Bunların, pişirme işleminde kullanılan krema veya tereyağı nedeniyle yağ ve kalori oranı daha yüksektir. 
 
3. Lif Oranı Yüksek Hazır Çorbalara Öncelik Verin 
 
Lif, besleyici bir diyetin vazgeçilmez parçasıdır. Daha uzun süre memnun kalmanıza yardımcı olabilir ve kabızlık ve bazı kanser çeşitlerini önlemeye yardımcı olur. Yüksek lifli çorba, düşük lifli çorbalara göre daha iyi bir seçim olacaktır. Çünkü, yüksek lif oranına sahip hazır çorbalar, sindirim sisteminiz için çok faydalı olmasının yanında çok daha uzun süre tok kalabilmenize de yardımcı olur. Bundan dolayı, hazır çorba paketi üzerindeki etikette bulunan lif oranına mutlaka dikkat edin. Mercimek, fasulye ve sebzelerle yapılan çorbalar genel olarak daha fazla lif içerir. 
 
4. Düşük Kalorili Hazır Çorba Markalarını Seçin 
 
Günümüzde pek çok çorba şirketi, yağ oranı ve kalori miktarı düşük hazır çorba ürünleri üretiyor. Bu ürünler, bağımsız firmalar tarafından denetlendiği için ambalaj üzerinde belirtildiği gibi üretilmek zorundadır. Bu nedenle, bilindik markaların düşük kalorili ve sağlıklı hazır çorba ürünleri satın almakta fayda vardır.

Yorumlar